Märkesförsäkring bil

Det bra att veta att de flesta biltillverkare har egna märkesförsäkringar som är anpassade till din specifika bilmodell. En märkesförsäkring kan dessutom vara billigare än en generell bilförsäkring. Detta då en märkesförsäkring endast innehåller sådant som är anpassat för din bil.

Skillnad på märkesförsäkring och vanlig bilförsäkring

Det kan vara svårt att veta vilken bilförsäkring som är bäst för din bil. Men när du har en märkesförsäkring för bil kan du dessutom vara säker på att din bil får bästa möjliga service och skydd av auktoriserade märkesverkstäder.

De flesta större biltillverkare har egna försäkringar som är anpassade till företagets bilmodeller. Men det är inte alldeles enkelt att skilja märkesförsäkring bil från generella bilförsäkringar.

En märkesförsäkring ger dig samma fördelar som en generell bilförsäkring och du kan exempelvis välja om du vill ha en hel eller halvförsäkring. Oftast kan du även välja till flera tilläggsförsäkringar som är anpassade till ditt bilmärke. Den största skillnaden mellan en märkesförsäkring och en generell bilförsäkring är att din bil servas på auktoriserade märkesverkstäder om du råkar ut för en trafikolycka.

Så mycket kostar en märkesförsäkring

Många tror att en märkesförsäkring bil är dyrare än icke märkesbundna försäkringar. Detta då man kan ledas att tro att biltillverkarna saltar priset. Men faktum är att märkesförsäkringar kan vara billigare än generella försäkringar. Det är inte svårt att förstå varför. En generell bilförsäkring måste täcka det mesta hos de flesta bilmodeller. Om du tecknar en generell bilförsäkring betalar du för serviceåtgärder som ingår på Hondabilar, även om du kör en Ford.

En märkesförsäkring behöver inte täcka allt. En märkesförsäkring behöver bara täcka det som ingår för din bilmodell. På så vis kan priset hållas nere. Det är inte ovanligt att en märkesförsäkring är flera tusen kronor billigare per år jämfört med en allmän bilförsäkring.

Det är alltid svårt att ge specifika råd kring bilförsäkringens pris. Priset avgörs exempelvis av vad som ingår i försäkringen, bilens värde och årsmodell. Därför är det enklast att kontakta ditt försäkringsbolag eller din billeverantör för att kontrollera priset för just din försäkring.

Märkesförsäkring bil

Jämför innan du tecknar

Kanske har du redan bestämt dig för vilket bilmärke du vill ha? Kanske har du ett favoritmärke som du har kört i flera år? Då vet du förmodligen redan vad en märkesförsäkring kostar. Men om du inte har bestämt dig för vilket bilmärke du ska köpa kan det vara värt att  jämföra olika märkens bilförsäkring. Det kan vara så att vissa bilmärken har dyrare försäkringar än andra märken.

Det är enkelt att jämföra och du får veta vilken försäkring som passar dig och din bil. Oftast får du svar inom några minuter. Genom att använda ett jämförelseverktyg för bilförsäkringar får du en opartisk jämförelse mellan olika bilmärken men också mellan olika bilmodeller. Visa jämförelsetjänster publicerar även en förteckning över alla försäkringar från din billeverantör som är anpassade för din bilmodell. På så sätt kan du upptäcka försäkringslösningar som du inte kände till sedan tidigare.