Jämför bilförsäkring

Se priser och villkor direkt.

Jämför bilförsäkringar från flera försäkringsbolag samtidigt.

Jämför gratis
Jämför bilförsäkring

Populära bilförsäkringar

Här listar vi populära bilförsäkringar just nu. Klicka dig vidare för att se priser och villkor.

Försäkringsbolag

Info

Pris

Moderna försäkringar bilförsäkring

Välj verkstad själv vid skada

Ingen självrisk vid djurkollision

Ingen extra kostnad för månadsvis betalning

Se ditt pris
ICA bilförsäkring

Allrisk/drulle ingår alltid

ICA-bonus på hela premien

Dubbel ICA-bonus när du betalar med något av ICAs bankkort på ICA

Se ditt pris
Bilsport och MC

Försäkring för entusiastfordon

Välj verkstad själv vid skada.

Reducerad stöldsjälvrisk med spårsändare.

Se ditt pris
Svedea bilförsäkring

Allrisk ingår

Laga en ruta: 0 kr

Lägre självrisk vid djurkollision och skadegörelse

Se ditt pris
Dina försäkringar

Självrisk endast 2000 kr vid skadegörelse

Ingen ungdomssjälvrisk om du själv är under 24 år

Feltankning, nyckelförlust och kupéskada upp till 8 år/12000 mil

Se ditt pris
Vardia

Larm sänker självrisken vid stöld med 1 500 kr

20 % rabatt på bilförsäkringen om du även försäkrar boendet

Betalskydd ingår – slipp betala premien om du blir sjuk eller arbetslös

Se ditt pris
Gjenside

Krishjälp ingår

Allrisk bil ingår

Månadsbetalning utan extra kostnad

Se ditt pris

Jämför bilförsäkring innan du bestämmer dig

Nuförtiden jämför vi det ena och det andra och ingen vill erbjuda ett sämre erbjudande än den andra. I en sådan värld kan det vara svårt att veta vilken bilförsäkring som är bäst för det egna behovet. Men när du kommit så långt att du jämför bilförsäkring så har du vunnit mycket.
Kom ihåg att priset skiljer mellan olika försäkringsbolag men också mellan olika försäkringar. Använd oberoende jämförelsesajter för att hitta de bästa försäkringsalternativen.

De flesta vet att man kan jämföra elabonnemang och telefonabonnemang online. Men det är inte lika många som vet att man även kan jämföra bilförsäkringar. Borta är den tid då vi fick sitta med försäkringsbroschyrer från allsköns försäkringsbolag för att själva göra listor med för och nackdelar. Nuförtiden har internet gjort det mesta av förarbetet åt oss. Allt vi behöver göra är att trycka på rätt knappar. Genom att vara informerad och prismedveten kan du göra ditt livs bästa försäkringsdeal. Men trots att du använder internet krävs det ett visst engagemang från din sida. Du måste veta hur mycket du är beredd att betala. Du måste även ha en hyfsad koll på vilka behov du har.

Sök bilförsäkring

Så mycket kostar en bilförsäkring

Försäkringsbolagen sätter sina priser själv. Priset avgörs bland annat av vad som ingår i bilförsäkringen samt av vem som tecknar försäkringen. Yngre förare bedöms ofta vare en säkerhetsrisk i trafiken därför kan yngre förare få betala en högre försäkringspremier, avgift.
Priset avgörs också av var i Sverige du bor. Du får betala en högre premie om du bor i ett bostadsområde som oftast är utsatt för skadegörelse och inbrott.

Valet av försäkring påverkar priset. Om du endast väljer en trafikförsäkring får du en billigare totalkostnad än om du väljer en helförsäkring. Tilläggsförsäkringar påverkar också det totala priset. Om du lägger till drulleförsäkringar och diverse andra försäkringar blir avgiften högre.
Allt detta sammantaget gör att det är svårt att ge specifika råd kring hur man ska beräkna bilförsäkring. Därför rekommenderar vi alltid att jämföra försäkringar. Idag har de flesta försäkringsbolag egna webbsidor och flera aktörer finns även representerade hos jämförelsesajter. Det gör att det blir lite lättare att se bilförsäkring kostnad.

Beräkna bilförsäkring

Så här går det till

Du kan beräkna bilförsäkring på flera sätt. Du kan begära in offert bilförsäkring från flera olika försäkringsbolag men du kan även använda någon av de många jämförelsetjänsterna som finns att tillgå online. Med en jämförelsetjänst kan du begära in flera ”offerter” utan att de är verkliga offerter. Listverktyget rankar de alternativ som bäst stämmer in på dina val. Sedan väljer du det alternativ som ger dig flest fördelar.

Vissa jämförelsesajter samarbetar direkt med enskilda försäkringsbolag i dessa fall kan försäkringsbolagen lyftas fram som mer fördelaktiga än vad de egentligen är. Därför är det viktigt du väljer en oberoende jämförelsesajt som inte är bunden av dolda avtal. Oftast är det svårt att veta vilka sajter som samarbetar med specifika försäkringsbolag. Du måste göra ett visst analysarbete.
Läs på om sajten innan du använder den. Om sajten får bra recensioner så kan du använda den med gott samvete.